Onze visie

Samen bouwen we uw droom 

Een huis (laten) bouwen is spannend. Het is een grote en bepalende opgave én uitgave. Omdat de meeste mensen voor het eerst bouwen, overheerst de onzekerheid. In de markt is er bovendien veel te kiezen. MRTN Architecten neemt bij het realiseren van uw droomwoning de grootste onzekerheden weg. Dit betekent niet dat u achterover kunt gaan leunen. Door vooral in de beginfase intensief samen te werken, komen we tot de essenties van uw woonwensen. De ervaring leert dat deze investering van architect én opdrachtgever later in het traject voordelen oplevert wat betreft planning, kosten en resultaat. Samen springen we in het diepe! 

 

Ontwerpproces op maat 

De werkwijze van MRTN Architecten heeft zich de afgelopen vijftien jaar uitgekristalliseerd. Oprichter Maarten Kemperink werkte als architect bij diverse toonaangevende architectenbureaus en een villabouwer. Hij leerde de creatieve kanten van het ontwerpproces met de praktische kanten van het bouwproces te verenigen. Bovenal ontdekte hij door honderden sessies met (potentiële) klanten dat het ontwerpen van een op maat gemaakt ontwerpproces minstens zo belangrijk is als een op maat gemaakte woning. Om samen tot uw droomwoning te komen, vertrouwt Maarten op zijn enthousiasme, ervaring en empathisch vermogen. 

 

Intensieve workshop leidt tot essenties 

Veel architecten maken op basis van een korte kennismaking een schetsontwerp voor een woning. MRTN Architecten doet dit anders. De gezamenlijke investering bestaat uit een intensieve workshop, een dag of een weekend lang, waarin we uw wensen en voorkeuren tijdens een aantal interactieve sessies in kaart brengen. Samen doen we bijvoorbeeld schetsoefeningen. U krijgt hierbij de ruimte om vooral zelf keuzes te maken. Dankzij de inbreng van een interieurarchitect krijgt ook het interieurontwerp van uw droomwoning de benodigde aandacht. De intensieve sessies wisselen we af met ontspanningsmomenten. Die zijn belangrijk als reflectiemomenten. De workshop vindt plaats op een bijzondere locatie, om even uit de dagelijkse routine te kunnen ontsnappen.  

 

Ontdek uw plek 

Naast de opdrachtgever en de architect heeft uw droomwoning nog een derde auteur: de plek. Hoe draait de zon? Hoe ruikt het gras? Waar komt de wind vandaan? Samen bezoeken we de kavel waarop u uw dromen waar wilt maken. Heeft u er al eens aan gedacht een week op de plek van uw toekomstige woning te kamperen om de plek écht te doorgronden?  

 

Onbezorgd richting de realisatie van uw droom 

Het resultaat van de workshop is een analyse en een eerste schets waarin alle essenties zijn vastgelegd. Het vervolgtraject bestaat uit een schetsontwerp op welstandsniveau. Net als de workshop is ook dit proces maakbaar en kan het allerlei vormen aannemen. Is planning voor u belangrijk, dan kan MRTN Architecten het schetsontwerp in een intensief gezamenlijk traject binnen een maand afronden. Een ‘standaard’ traject tot schetsontwerp, waarin u meer tijd hebt om tot keuzes te komen, neemt ongeveer twee à drie maanden in beslag. Na het schetsontwerp volgt de uitwerking tot definitief ontwerp en bouwvergunningstekeningen. Ook de bouwbegeleiding ligt geheel in onze handen. MRTN Architecten werkt met vaste bouwpartners, waardoor de risico’s wat betreft planning, prijs en product zijn geminimaliseerd.  

We kijken ernaar uit samen met u de uitdaging aan te gaan!